ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Γεωργιάδης: Δεν είναι χαμένη η φετινή χρονιά για τον τουρισμό

https://www.cnn.gr/news/ellada/story/216052/georgiadis-den-einai-xameni-i-fetini-xronia-gia-ton-toyrismo

Γεωργιάδης: Δεν είναι χαμένη η φετινή χρονιά για τον τουρισμό


Γεωργιάδης: Δεν είναι χαμένη η φετινή χρονιά για τον τουρισμό
Πηγή: INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της για τον τουρισμό», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Δε θεωρούμε τη φετινή χρονιά χαμένη. Δε θα είναι χρονιά ρεκόρ, αλλά από μία μικρότερη πίτα η Ελλάδα θα διεκδικήσει κομμάτι», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον στον ΣΚΑΪ, ενώ υπογράμμισε ότι η οικονομία δείχνει καλά σημάδια παρά τα αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Για την άρση των μέτρων ο υπουργός επανέλαβε ότι «τον ρυθμό χαλάρωσης θα μας τον πουν οι ειδικοί». Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, είπε:
«Δεν υπάρχουν πρόωρες εκλογές. Δεν είναι παιχνίδι η πολιτική. Στο τέλος της τετραετίας θα μας κρίνουν οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν».
Παράλληλα, στις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων είναι αδιαφανή, απάντησε λέγοντας τα εξής: «Η ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να μας πει ότι τα πλαίσια των προγραμμάτων κατάρτισης των επιστημόνων είναι αδιαφανή είναι στα όρια της κωμωδίας» και πρόσθεσε ότι «ο λόγος που αυτά τα προγράμματα είναι εξαιρετικά αδιαφανή είναι διότι δεν αποφασίζει ο υπουργός ή η κυβέρνηση ποιος θα πάρει τα λεφτά. Ο κάθε δικαιούχος επιλέγει σε ποιο ΚΕΚ θα πάει. Δεν επιλέγει ο υπουργός για να έχει υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία».
«Παρέσυραν τον κ. Τσίπρα και τον υποβίβασαν από πρώην πρωθυπουργό σε τρολ διαδικτύου», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
Δεκάδες ιδιοκτήτες έχουν ήδη βάλει τις τελευταίες ημέρες πωλητήριο στις μονάδες τους υπό την πίεση της ρευστότητας και την ίδια ώρα, περισσότερα από 3.000 ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν το 2020, αφού οι ιδιοκτήτες τους θα επιδιώξουν δι’ αυτής της οδού να περιορίσουν τη ζημιά που θα προέλθει από τις χαμηλές πληρότητες.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, που επικαλείται παράγοντες της αγοράς, τα ξενοδοχεία που έχουν βάλει πωλητήριο, αφορούν κυρίως στη μικρή και τη μεσαία δυναμικότητα.
Στην πλειονότητά τους δεν ανήκουν σε επαγγελματίες του τουρισμού. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις πώλησης ακινήτων τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία ανακαίνισης και δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη ως ξενοδοχεία είτε βρίσκονται στο αρχικό στάδιο αναδιαμόρφωσης και έχουν εξασφαλίσει μόνο τις απαραίτητες άδειες.
«Οσοι δεν είναι επαγγελματίες ξενοδόχοι και η ενασχόλησή τους με τον τουρισμό ήταν συγκυριακή θα βγουν πρώτοι από την αγορά. Οι μεγάλοι όμιλοι εκτιμούμε ότι θα έχουν πιο ισχυρά αντανακλαστικά απορρόφησης των κραδασμών», επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς στην εφημερίδα.
Διευκρινίζουν μάλιστα, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όσοι απέκτησαν ξενοδοχείο/ακίνητο μέσα στο 2019 και δεν έχουν προλάβει ακόμη να απολαύσουν τις αποδόσεις που μπορεί να αποφέρει το asset.

Προς πώληση 113 ξενοδοχεία

Σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους για την αγορά και την πώληση ακινήτων, από την 1η έως τις 14 Απριλίου καταγράφηκαν 113 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας.
Ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων μπορεί να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφεται στην έρευνα, αν ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν και άλλοι διαδικτυακοί τόποι που διαθέτουν αγγελίες με το εν λόγω περιεχόμενο.
Οι δυσκολίες, βέβαια, που αντιμετωπίζει ο τουρισμός λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού δεν αποκλείεται να αυξήσουν περαιτέρω τον αριθμό των πωλήσεων τους επόμενους μήνες, οπότε θα φανεί το πλήρες μέγεθος των συνεπειών στην αγορά.
Οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά και τα αστέρια που διαθέτουν. Για παράδειγμα, υπάρχει αγγελία πώλησης ξενοδοχείου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με θέα την Ακρόπολη, 9.000 τ.μ., 7 επιπέδων, αντί 60 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ